Oyun Terapileri Sempozyumu

Hakkımızda
You are here:

Hakkımızda

Enstitüler bir üniversiteye bağlı ya da bağımsız bir kuruluş olarak genellikle araştırma yapan, gerektiği durumda öğretime de yer veren eğitim kurumlarıdır. Oyun terapileri alanı dünyada 1900’lü yıllarda yaygınlaşmaya başlarken ülkemizde özellikle 2010 yılından sonra kullanılmaya başlamıştır. Terapi alanının yaygınlaşmasına karşı bu alanda yapılan akademik araştırmalar kısıtlı kalmıştır. Henüz ülkemizde oyun terapisi alanında bir sempozyum düzenlenmemiştir. Birçok ekolü içeren oyun terapisi ekolünün yaygınlaşması için daha birçok çalışmanın yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda alan standartlardan mahrumdur. Etik ilkelerde netleşmeyen yerler vardır. Oyun Terapileri Enstitüsü tüm bu ihtiyaçlara karşılık vermek amacıyla Mehmet Teber öncülüğünde kurulmuştur. Fikirsel temelleri 2015 yılında atılan enstitümüzün, kurumsal çalışmaları 2017 yılında başlamış, Temmuz 2019 tarihinde enstitü mekanının kiralanması ile birlikte çalışmalar hız kazanmıştır. 7 Ekim 2019 tarihinde Dünya Çocuk Günü’nde resmi açılışı yapılarak faaliyetlerine başlamıştır.

Misyon olarak oyun terapilerinin uluslararası standartlara uygun, doğru şekilde anlaşılmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlayarak çocuklarımızın iyilik haline katkı sağlamayı belirleyen kurumumuzun vizyonu ise oyun terapileri alanında referans kurum olmaktır. Kuruluşumuzda belirlediğimiz hedefler ise aşağıdaki gibidir:

  • Oyun terapisini terapist adaylarına, ebeveynlere ve akademik camiaya tanıtmak.
  • Oyun terapisini merak eden uzman, aday ve ebeveynlere doğru bilgiler sunmak.
  • Oyun terapisti olmak isteyen psikolog adaylarına yol göstermek.
  • Oyun terapisti, oyun terapisi süpervizörü ve oyun terapisi eğitimcisi unvanlarının kimlere verileceğine dair Türkiye standartları oluşturmak.
  • Oyun terapistlerinin ve adaylarının gelişimlerine söyleşiler, vaka toplantıları, tez sunumları, süpervizyonlar ve sempozyumlar ile destek olmak.
  • Oyun terapisi alanında her yıl bir sempozyum düzenlemek.
  • Oyun terapisi alanında yapılacak olan akademik araştırmalara ve kitap çalışmalarına destek vermek.
  • Oyun terapisi alanında üretilen tüm basılı kaynakları ve akademik araştırmaları bir çatı altında toplayıp bir bilgi bankası oluşturmak.

2023 Sempozyumu

8 Konu
8 Konuşmacı
17 Ülke
50 Şehir
318 Katılımcı

2022 Sempozyumu

8 Konu
8 Konuşmacı
8 Ülke
35 Şehir
141 Katılımcı

2021 Sempozyumu

8 Konu
8 Konuşmacı
3 Ülke
41 Şehir
204 Katılımcı

2020 Sempozyumu

15 Konu
18 Konuşmacı
10 Ülke
60 Şehir
660 Katılımcı